29.6.16

Μαμά, καμιά μεταγραφή θα κάνουμε;



Καταβάλω υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσω καθημερινά τα ατελείωτα, αναπάντεχα, πρωτότυπα αλλά και επαναλαμβανόμενα ερωτήματα του Μικρού με τα οποία με βομβαρδίζει καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας (να, πάρτε μια ιδέα εδώ σχετικά με το τι έχουν ακούσει τα αυτιά μου).

Χθες όμως πραγματικά με αιφνιδίασε. Εκεί που καθόμασταν ήρεμα και ωραία και τρώγαμε το απογευματινό μας φρούτο, μου πετάει την ρουκέτα: «Μαμά, πότε θα πάρουμε κι άλλο μωράκι;»!

Παίρνω τον χρόνο μου (περίπου 3'') και προσπαθώ να επεξεργαστώ τα στοιχεία της ερώτησης έναν-ένα. Καταρχάς, η χρήση του ρήματος «πάρουμε» υποδηλώνει την πεποίθηση του παιδιού πως η αδερφή του αποκτήθηκε μετά από μια εύστοχη αγορά μας σε κάποιο κατάστημα το οποίο δεν έχουμε επισκεφθεί ξανά (και μήπως θα ήταν ώρα;).

Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις αφίξεως μικρών αδερφών που έχω ακούσει από αρκετές οικογένειες, ο Μικρός όχι μόνο δεν με έχει ρωτήσει πότε θα τελειώσει αυτή η αρμένικη βίζιτα της Μικρής, πράγμα που σημαίνει ότι έχει καταλάβει ότι ήρθε για να μείνει, αλλά ζητά και άλλη μεταγραφή!
Για να είμαι σίγουρη όμως εγώ, ρώτησα για καλό και για κακό:

Εγώ: Θέλεις κι άλλο μωράκι αγόρι μου; (άκουσα καλά;)

Μικρός: Ναι!

Εγώ: Δηλαδή, θες να έχεις και την αδερφή σου και ένα ακόμα; (συγνώμη που ξαναρωτάω, αλλά έτσι 
για να είμαστε ξεκάθαροι)

Μικρός: Ναι, θέλω κι άλλο! (Τι δεν καταλαβαίνει η μάνα μου ρε;)

Εγώ: Γιατί αγάπη μου;

Μικρός: Γιατί θέλω κι άλλο! (Είναι βλαμμένη, είναι ξεκάθαρο)

Εγώ: Μα θα σου παίρνει τα παιχνίδια σου, θα του φωνάζεις και θα τσακωνόσαστε όπως κάνεις με την αδερφή σου (εδώ δεν έχεις ξεμπερδέψει με το ένα μέτωπο, θες κι άλλο;)

Μικρός: Δεν θα του φωνάζω (βάλε μου δύσκολα αντέχω)

Εγώ: Καλά θα δούμε (δεν υπάρχει περίπτωση, βολέψω με την Μικρή)

Μικρός: Πότε θα δούμε; (νομίζεις ότι θα ξεμπερδέψεις έτσι εύκολα; Εδώ θέλω να δεσμευτείς με στοιχεία, ημερομηνίες!)

Εγώ: Θα ρωτήσουμε πρώτα και τον μπαμπά (δεν φταίω εγώ, εσύ με ανάγκασες να χρησιμοποιήσω τα βαριά μου όπλα).

Εκεί κάπου σταμάτησε η συνομιλία μας, αλλά πιστεύω πως η διακοπή είναι απλά προσωρινή και σύντομα θα επανέλθει δριμύτερος.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου