25.2.16

Tip: Η πιο εύκολη σαλάτα με ζυμαρικά (που μυρίζει καλοκαίρι)



Κάτι τέτοιες ηλιόλουστες μέρες, δεν βλέπω την ώρα και την στιγμή που θα βουτήξω στη θάλασσα. Και δεν είμαι η μόνη στην οικογένεια με τέτοια σημάδια (καλοκαιρινής) στέρησης. 

Μέχρι και ο Μικρός, πριν από δύο μέρες που πήραμε παγωτό από τον Παύλου (για λεπτομέρειες πατήστε εδώ), με το που το είδε, άρχισε να πανηγυρίζει: «Παγωτό!!! Ήρθε το καλοκαίρι!!!». Προσπάθησα να του εξηγήσω την κατάσταση, αλλά με την σοκολάτα να έχει κατακλύσει το μυαλουδάκι του, λίγη σημασία μου έδωσε.

Όπως και να έχει, ευκαιρίες που μας φέρνουν άρωμα καλοκαιριού στο πιάτο μας, δεν τις αφήνουμε ανεκμετάλλευτες. Το παρακάτω είναι ένα από τα πιο εύκολα, χορταστικά, πλούσια σε άρωμα και γεύση, ελαφριά πιάτα που μπορείτε να ετοιμάσετε –κυριολεκτικά- σε λίγα λεπτά

Επίσης, είναι η τέλεια λύση σε περίπτωση που σας έχει τελειώσει η σάλτσα ή ο κιμάς και έχουν περισσέψει ζυμαρικά.

Τι είναι άλλωστε; Μια pasta χωριάτικη!

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας, βρασμένα al dente
Ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ή αν είναι μεγαλύτερα στα 3 (η ντομάτα αυτή την εποχή δεν είναι στα καλύτερά της, γι' αυτό προτιμάμε ντοματίνια)
Κατίκι Δομοκού, ή ανθότυρο ή σφέλα ή φέτα τριμμένη (το πιάσατε το νόημα έτσι; λευκό τυρί της αρεσκείας σας)
Φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού
Ελαιόλαδο
Κάππαρη, ξαλμυρισμένη για λίγα λεπτά σε νερό
Ελιές, κομμένες σε φέτες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Νομίζω πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες οδηγίες το συγκεκριμένο, καθώς η φωτογραφία κάνει όλη την δουλειά. Εσείς απλώς βάζετε όλα τα υλικά (με ποσότητα για το καθένα κατά βούληση), ανακατεύετε και απολαμβάνετε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου