4.2.16

Γεμιστό ψαρονέφρι α λα Χρήστος Αραβίδης



H έμπνευση θέλει κι αυτή τις κατάλληλες συνθήκες. Ήρθε λοιπόν αυτό το παριανό κεφαλάκι γραβιέρας από την θεία Φωτούλα, για της οποίας τα σουτζουκάκια και τις πίτες θα σας μιλήσω σε άλλο ποστ, μόλις ανοίξει ο καιρός και αρχίσετε τις εξορμήσεις στο νησί του Πάριου. 


Πήγα και στον χασάπη μου για κιμά, αλλά από την άλλη γωνία του ψυγείου μου φώναζε ένα τρυφερό ψαρονέφρι: "Εεεεεε! Εδώ! Πάρε με, γέμισέ με και βάλε με στον φούρνο!". Πώς να του χαλάσω χατίρι; Δεν είχα πολλά πράγματα στο ψυγείο, αλλά αυτή η γλυκιά γραβιέρα έφτανε και περίσσευε, όπως αποδείχθηκε. 

Η παρακάτω συνταγή θα αφιερωθεί εξαιρετικά στον Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος εμφανίστηκε στα βραβεία του ΠΣΑΠ, με μια (γυαλιστερή) γραβάτα-καθρέπτης που αρκούσε για να τραβήξει όλη την προσοχή. Έτσι κι εγώ: ένα τυρί έβαλα στο ψαρονέφρι. Αλλά τι τυρί: Πεντανόστιμο, ιδιαίτερο, βουτυράτο, το οποίο δεν θα μπορούσε παρά να κερδίσει το βραβείο. Είπαμε, είναι θέμα έμπνευσης…


Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το ανοίξει)
4-5 μπαστουνάκια γραβιέρας
3-4 ροδέλες ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα της αρεσκείας σας
½ πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανοίγω το ψαρονέφρι σε μια βάση κοπής και το αλατοπιπερώνω από τις δύο πλευρές. Απλώνω την μουστάρδα, το τυρί, την ντομάτα, την πιπεριά και το τυλίγω. Το κλείνω με την βοήθεια μερικών οδοντογλυφίδων (αν έχετε σπάγκο μπορείτε να το δέσετε, ωστόσο το κόλπο με τις οδοντογλυφίδες, το βρίσκω ιδιαίτερα πρακτικό και εύκολο).

Λαδώνω το ψαρονέφρι, το βάζω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνω στους 180°C για περίπου 35’-40’.  

Σημείωση: οκ, αν δεν έχετε κι εσείς μια θεία Φωτούλα να σας στέλνει μαγικές παριανές γραβιέρες, μην το βάζετε κάτω. Βάλτε όποιο τυράκι σας κάνει όρεξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου