12.2.16

Αγκινάρες α λα Κλαούντιο Μαρκίζιο

Ναι μεν καθαρά πολίτικο φαγητό, αλλά οι φαν της ιταλικής κουζίνας γνωρίζουν καλά πως οι αγκινάρες βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των σεφ της γείτονας χώρας. Κι επειδή έχουμε ντέρμπι το Σάββατο (για το κανονικό μιλάω… Αυτό ανάμεσα στην Γιουβέντους και τη Νάπολι), η συνταγή θα πάρει το όνομα του Κλαούντιο Μαρκίζιο, κυρίως γιατί πρόσφατα ανακάλυψα πως το συγκεκριμένο αγόρι των Μπιανκονέρι εκτός από τα γήπεδα, παίζει και στην κουζίνα.


Υλικά
6-7 αγκινάρες καθαρισμένες, ή ένα πακέτο αγκινάρες κατεψυγμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλ. Ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2-3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
Χυμός από 2 λεμόνια
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνω το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτω  τα λαχανικά και τα φέρνω μια βόλτα μέχρι να λαδωθούν καλά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το λεμόνι και συμπληρώνω με νερό, ίσα να καλύψει τα υλικά.

Μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω και το αφήνω να μαγειρευτεί για 40’-45’. Κατά διαστήματα, κουνάω την κατσαρόλα και τσεκάρω αν υπάρχουν αρκετά υγρά.

Λίγα λεπτά πριν σβήσω τη φωτιά, ρίχνω και το άνηθο.

-    Η φέτα και το ζεστό ψωμί είναι απαραίτητα συνοδευτικά σε αυτό το πιάτο.
-    Μπορείτε να βάλετε λιγότερο ή περισσότερο λεμόνι, ανάλογα πόσο σας αρέσει η έντασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου