16.4.15

Λούσιμο στο κομμωτήριο: αξία ανεκτίμητη

Μου έλεγαν πως όταν αποκτήσω ένα παιδί θα βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Η αλήθεια είναι πως ειδικά μετά τον ερχομό και της Μικρής, δεν τα είδαμε απλώς διαφορετικά, τα είδαμε όλα!

Παρ´ όλα αυτά δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες του να έχεις δύο παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας -θα το αφήσω για έκπληξη στους τολμηρούς. 

Καθώς είμαι από την φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος, έμαθα μέσα από το μεγάλωμα δύο μωρών, να εκτιμώ και να απολαμβάνω, στην μεγαλύτερη τους διάσταση, ακόμα και τις πιο απλές στιγμές. Όπως:

-Η χαρά του να ακούς δυνατά μουσική στο αυτοκίνητο. Τις λίγες φορές που οδηγώ μόνη, βάζω τέρμα στο ραδιόφωνο Rock Fm και αφήνω τα ντραμς και τις ηλεκτρικές κιθάρες να μου πάρουν τα αυτιά. Τις υπόλοιπες φορές, έχω χαμηλά τον (οποιοδήποτε, δεν έχει σημασία άλλωστε) ραδιοφωνικό σταθμό είτε γιατί κοιμάται η Μικρή, είτε γιατί πρέπει να ακούω από το πίσω κάθισμα τον Μικρό να μου περιγράφει την διαδρομή: "Α! Ένα γκόγκο (λεωφορείο)", που πήγε το άλλο γκόγκο; Θα δούμε το τραίνο; Που πάμε; Να κλείσει το παράθυρο. Αλλο γκαγκούγκι (μεταφραση: άλλο τραγούδι. Ναι! Έχουμε και άποψη για τις μουσικές επιλογές!).

-Το δεκάλεπτο λούσιμο στον νιπτήρα του κομμωτηρίου. Αν πετύχεις καλή κι όχι καμιά που νομίζει ότι λούζει λαμπραντόρ, είναι σκέτη απόλαυση. Είσαι ξαπλωμένη σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, σε λούζουν, σου κάνουν μασάζ στο κεφάλι και σου βάζουν μάσκα μαλλιών. Αυτό το πεντάλεπτο που θέλει για να ενεργήσει είναι για μένα μια μέρα στο σπα της Μεγάλης Βρετανίας

-Η χαρά του να μπαίνω ξανά στο σουτιέν μου. Πέστε να με φάτε εσείς οι φανατικές που θηλάζετε τα παιδιά σας μέχρι να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης, αλλά εμένα το στήθος α λα Ντόλι Πάρτον (άντε Πάμελα Άντερσον για τους πιο νεαρούς) και τα σουτιέν-αερόστατα δεν μου άρεσαν καθόλου. Ναι, όταν άρχισα να ξαναφοράω τα κανονικά μου σουτιέν πήρα μεγάλη χαρά. Όταν αρχίσω να φοράω και το 24αρι τζιν μου θα πάρω ακόμα μεγαλύτερη...

-Ο πρώτος (μετά από καιρό) συνεχόμενος 6ωρος ύπνος. Όταν για μήνες ξυπνάς ανά 2ωρο ή 3ωρο λες και είσαι ηλικιωμένος με πρόβλημα προστάτη, μετά το πρώτο 6ωρο έχεις τόση ενέργεια που μπορείς να μείνεις ξύπνιος για μια εβδομάδα, ακόμα κι αν είσαι αναγκασμένος να παρακολουθήσεις μεταμεσονύκτιο αγώνα ταχύτητας σαλιγκαριών.

-Ένα ποτήρι καπνιστό ουίσκι. Μετά από αποχή 9 μηνών λόγω εγκυμοσύνης συν άλλους 3 λόγω θηλασμού, η απόλαυση ενός τέτοιου νέκταρ είναι μοναδική. Είτε στον καναπέ του σπιτιού, είτε στο Baba au rum ή στο Gin joint...

-Η παρακολούθηση ενός αγώνα της ΑΕΚ, χωρίς το ζάπινγκ σε Baby TV και Disney Junior. Από τότε που ανακαλύψαμε το YouTube, ο Μικρός έκανε δικό του το (δικό μου) iPad κι εγώ έπαψα να βλέπω τον Μίκυ να τρέχει δίπλα στον Μπαρμπόσα, την πριγκίπισσα Σοφία να κάνει τάκλιν στον Πλατέλλα και τον Αεροστατούλη να αποκρούει σουτ του Αραβίδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου