20.2.14

Σαλάτα με παντζάρια α λα Βασίλης Τοροσίδης

Τσικνοπέμπτη σήμερα αλλά αν περιμένατε να δώσω συνταγή για ψήσιμο ατυχήσαμε, καθώς όπως έχω ξαναπεί το... κάρβουνο είναι ανδρική υπόθεση.
Προτίμησα μια σαλάτα από τις πολύ αγαπημένες μου, η οποία ταιριάζει ταμάμ με τα κρεατικά που θα ανεβάσουν απόψε την χοληστερίνη μας.
Το μόνο που χρειάζεται είναι παντζάρια, καρότα και λίγη υπομονή στο κόψιμό τους. Αν έχετε εκείνο το πολυμηχάνημα που κόβει, σιδερώνει και βγάζει τον σκύλο βόλτα, θα έχετε ξεμπερδέψει σε 5 λεπτά. Αλλιώς καλό είναι και το μαντολίνο καλό και το μαχαίρι.
Οσο για το όνομα της σαλάτας, ε, πιο τζιαλορόσι από αυτήν δεν γίνεται...


Σαλάτα Βασίλης Τοροσίδης

Υλικά
Για την σαλάτα
3 παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (προαιρετικά)
1 χούφτα καρύδια, σπασμένα (εννοείται καθαρισμένα έτσι;)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την βινεγκρέτ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με μέλι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Κατόπιν χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα σέικερ ή σε βαζάκι που κλείνει καλά, περιχύνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Υγ: τα κριτσίνια που κοσμούν την σαλατιέρα (γιατί κάνουμε και food styling) είναι από τομ φούρνο Chryssinas στην Κηφισιά (Λεβίδου 2 και Κασσαβέτη)  και έχουν γεύση σπανάκι. Δοκιμάστε όμως και αυτά με το παντζάρι, είναι πολύ εθιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου