28.1.14

Τάρτα με μπρόκολο Κριστιάνο Ρονάλντο

Κάθε ημέρα Τρίτη, η ατζέντα περιλαμβάνει επίσκεψη στην τοπική λαϊκή αγορά. Λίγο ψώνιο να έχεις με την μαγειρική, φεύγεις από εκεί φορτωμένος με τόσα πράγματα που θα έφταναν να ταΐσουν όλους τους ποδοσφαιριστές στους οποίους η ΑΕΚ χρωστάει λεφτά. Έτσι την πάτησα στις πρώτες μου εξορμήσεις, ευτυχώς όμως τελικά κατάφερα να χαλιναγωγήσω το καταναλωτικό θηρίο ζαρζαβατικών που κρύβω μέσα μου.
Το καλάθι της νοικοκυράς σήμερα είχε, εκτός των άλλων, μπρόκολο. Κι επειδή που ήρθαν πεσκέσι κάτι φρέσκα αβγουλάκια, είπα να φτιάξω μια τάρτα χωρίς φύλλο, γρήγορη και εύκολη.


Προσπαθούσα, λοιπόν, να βρω με ποιον ποδοσφαιριστή θα μπορούσε να ταιριάζει αυτή η συνταγή. Σκεφτόμενη το μπρόκολο, μου ήρθε στο μυαλό ο Κριστιάνο Ρονάλντο -και πείτε την αλήθεια δεν είμαι η μόνη έτσι;
Μην πάει ο νους σας στο κακό, ή τουλάχιστον όχι μόνο στο κακό: το μπρόκολο μπορεί να φέρνει σε μερικούς αηδία, να μυρίζει άσχημα και γευστικά να μην είναι και τίποτε το φοβερό, ωστόσο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνες και γενικά κάνει καλό. ΟΚ, από μόνο του δεν λέει τίποτα, αλλά με την κατάλληλη συνοδεία τρώγεται πολύ ευχάριστα.
Ετσι και ο Κριστιάνο. Μπορεί να μην τον πολυχωνεύουμε ορισμένοι, να μην πανηγυρίσαμε που του έδωσαν (επιτέλους) την Χρυσή Μπάλα, όμως όπως και να 'χει, δεν παύει να είναι ανάμεσα στους καλύτερους ποδοσφαιριστές της εποχής μας.

Τάρτα με μπρόκολο Κριστιάνο Ρονάλντο

Υλικά για μία ταρτιέρα
4 αβγά, χτυπημένα (Σαν τον Κριστιάνο όταν δεν του δίνουν πέναλτι)
1 κεσεδάκι γιαούρτι, στραγγιστό, 2% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
250 γρ. τυρί κίτρινο (ο,τι έχει το ψυγείο) τριμμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο
10 ντοματίνια

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, τα κρεμμυδάκια και τα τυριά και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αυτή την φορά πιο απαλά. Λαδώνουμε ελαφρώς μια ταρτιέρα και αδείαζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα. Στρώνουμε ομοιόμορφα ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος και μοιράζουμε τα ντοματίνια σε όλη την επιφάνεια της τάρτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου