30.7.13

Αβ(γ)οκάντο: Το τέλειο πρωινό



Είμαι τρελή φαν του αβοκάντο. Μπορώ να φάω τελάρα ολόκληρα, σε σαλάτες, μακαρονάδες, γουακαμόλε, σκέτα με λίγο λεμονάκι, δεν έχει σημασία. Διάβασα μάλιστα σε πρόσφατη έρευνα ότι χάρη στα μονοακόρεστα λιπαρά, όχι μόνο ενισχύει την καλή χοληστερίνη και ρίχνει την αρτηριακή πίεση αλλά βοηθά στην καύση του λίπους που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς.

ΟΚ, όλα αυτά έχουν μια βάση αλήθειας αν το τρως σκέτο, στην σωστή ποσότητα και συχνότητα, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης σωστής διατροφής.


Μάλλον δηλαδή όχι όπως το είδα στo site της Huffington Post και μου έτρεξαν τα σάλια, σαν Αβγοκάντο: Αβοκάντο κομμένο στη μέση, με τη θέση του κουκουτσιού να παίρνει ένα ωραιότατο αβγουλάκι. Το ψήνουμε για λίγο, αλατάκι, πιπεράκι κι έτοιμο! 

Το τέλειο δυναμωτικό πρωινό για όσους βρίσκονται στο στάδιο προετοιμασίας πριν το πρωτάθλημα (Τραϊανέ ακούς;), για όσους έχουν να κολυμπήσουν καμιά 25αριά χλμ. στη θάλασσα (Σπύρο Γιαννιώτη ακούς;) αλλά και για όσους έχουν να περάσουν μια ολόκληρη μέρα στην παραλία με τον 9μηνο πιτσιρίκι τους και το πρόγραμμά του μπάνιο-άλλαγμα-φαγητό-άλλαγμα-μπάνιο-νανούρισμα-μπάνιο-άλλαγμα-φαγητό κ.ο.κ. (Πατέρα ακούς;).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου