22.7.13

Ο Αλέξης που όλοι αγαπάμε


Ο Μικρός δοκίμασε εχθές για πρώτη φορά στην 8μηνη ζωή του ψάρι. Συγκεκριμένα μάγουλο από φαγκρί ψημένο στη σχάρα. Εναν μεζέ από αυτούς που τρώει η μάνα και το παιδί απλώς κοιτά. Αυτή την φορά όμως έγινε το αντίστροφο. 


Η εισαγωγή του μικρού στην ψαροφαγία έγινε στον Αλέξη. Μια ψαροταβέρνα, στην μαρίνα της Σάνης, στην Κασσάνδρα, την οποία επισκεπτόμαστε κάθε φορά που ανεβαίνουμε στην Χαλκιδική. Και κάθε φορά μοιάζει καλύτερη απο την προηγούμενη.



Μύδια αχνιστά και τηγανητά -σαν του Αλέξη πουθενά-, κρίταμος συγκινητικά νόστιμος -που θα 'λεγε και η Ψυχούλη-, αληθινά ντόπια μπαρμπουνάκια -οχι σαν κάτι καρχαρίες Σενεγάλης που σερβίρουν αλλού-, κρατσανιστά σαν τσιπς, baby κολοκυθάκια από τον κήπο τους, βρασμένα όσο πρέπει, με λίγο καλό ελαιόλαδο και λεμόνι και σαρδέλες φιλεταρισμένες, ψημένες στη σχάρα, σκέτο λουκούμι. Αυτά για αρχή, γιατί είπαμε, ακολούθησε το φαγκρί μαζί με ένα χριστόψαρο (μεγάλη η χάρη του, τι φιλέτο ήταν αυτό!) και ολοκληρώθηκε η "καταστροφή".

Βέβαια μάθαμε πως δυο μέρες πριν, έριξε μια σκορπίνα στα κάρβουνα η οποία εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού. Ούτε τα κόκαλα δεν άφησαν για τις γάτες! (σ.σ.: ψαροταβέρνα στην οποία τριγυρνάνε γάτες, να την εμπιστεύεσαι).

Τέλος, οφείλω να τονίσω δύο πράγματα:
Πρώτον, δεν είναι απαραίτητο να μένεις στο Sani Resort για να φας εκεί και δεύτερον, οι τιμές είναι εξαιρετικά προσιτές.

(Αν σας άνοιξα την όρεξη το τηλέφωνό του για κρατήσεις είναι 23740 31176)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου