26.7.13

Barca γεννιέσαι, δεν γίνεσαι


Ημερομηνία γέννησης: 14/11/2012
Ώρα: 23:52
Βάρος: 3.100 γρ.
Ομάδα: Barcelona 

Το πρωί που μας έφεραν για πρώτη φορά τον Μικρό στο δωμάτιο του μαιευτηρίου όλα έμοιαζαν οικεία από τις περιγραφές-σεμινάρια-συμβουλές των παλαιοτέρων γονέων.

Έφαγε και κοιμήθηκε, ξανακοιμήθηκε και ξαναέφαγε, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία καμιά δεκαριά φορές.  Ξαφνικά άρχισε να γκρινιάζει όπως ο Γκαρσία στους διαιτητές μετά από «αδικαιολόγητη» αποβολή. Τον πήρε αγκαλιά ο Πατέρας προσπαθώντας να τον ηρεμήσει. Μη γνωρίζοντας όμως κανένα παιδικό νανούρισμα άρχισε να του σφυρίζει τον ύμνο της Barcelona! Ο Μικρός σταμάτησε την επόμενη στιγμή και απολάμβανε ήρεμος τις πατρικές μελωδίες.


Αυτό ήταν! Ακόμα και 8 1/2 μήνες μετά, ο ύμνος της αγαπημένης μας Barca (ευτυχώς σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει απόλυτη ταύτιση μεταξύ των γονέων) είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της γαλήνης στο σπιτικό μας.

Βέβαια σκεφτήκαμε να τον ησυχάσουμε με τους ύμνους του ΠΑΟ και της ΑΕΚ αλλά τα αποτελέσματα ήταν μάλλον απογοητευτικά. Στον πρώτο αδιαφόρησε πλήρως στον δεύτερο λίγο έλειψε και θα ακούγαμε τα πρώτα λογάκια του μωρού: "Καλά ρε μάνα, είσαι σοβαρή;! Τι τιριρίμ τιριρίμ είναι αυτά που με βάζεις και ακούω;"

Έχω, λοιπόν, αρχίσει να υποψιάζομαι ότι το ανθρώπινο είδος έχει εξελιχθεί τόσο που η ομάδα βρίσκεται στο DNA μας, όπως το χρώμα των ματιών, το λακκάκι στο μάγουλο, τα μακρυά δάχτυλα κ.ο.κ. Και τι συμπέρασμα βγάζουμε από τα παραπάνω; Πως αν συνδυάσεις τα γονίδια ενός μπαμπά βάζελου-μπάρτσα και μίας μαμάς αεκτζού-μπάρτσα, το παιδί βγαίνει σκέτο-μπάρτσα.

Όπως και να έχει πάντως, μπορεί να εκτιμάμε το γεγονός ότι το παιδί δείχνει να έχει πάρει τον σωστό καταλανικό δρόμο, από εμένα πάντως παέγια δεν πρόκειται να φάει. Γιατί ένα φαγητό που έχει μέσα και κοτόπουλο και θαλασσινά και λαχανικά και κουνέλι και την Άρτα με τα Γιάννενα και ό,τι-έχει- περισσέψει-στο-ψυγείο-βάλτο-μέσα-καλό-είναι, δεν με βρίσκει σύμφωνη.

Αντ' αυτού μπορούμε να τρώμε ωραιότατο πιλάφι με γαρίδες και σαφράν και να αφήσουμε τα κοτόπουλα, τα μοσχάρια και τα κουνέλια για άλλες συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου