29.11.18

Γιουβέτσι με χωριάτικο λουκάνικο α λα Βασίλης Λαμπρόπουλος


Αν έφτιαχνα λίστα με χειμωνιάτικα φαγητά, το γιουβέτσι θα βρισκόταν σίγουρα στην πρώτη τριάδα.

Η παραλλαγή «αντί για μοσχάρι, λουκάνικο» το κάνει ακόμα πιο ρουστίκ, πιο χωριό, πιο «άναψε το τζάκι, φέρε κρασί, δεν πάμε πουθενά σήμερα».



Υλικά
1 πακέτο κριθαράκι
1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
2-3 ντομάτες, περασμένες στο multi1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτές
1 κύβος λαχανικών, διαλυμένος σε 1 λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω για λίγα λεπτά το κρεμμύδι. Ρίχνω τον πελτέ και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα για δύο λεπτά ακόμα.

Προσθέτω το λουκάνικο και το τσιγαρίζω για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Αδειάζω την ντομάτα, ανακατεύω, χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.


Σε πυρίμαχο σκεύος αδειάζω το κριθαράκι, από πάνω απλώνω το λουκάνικο με τη σάλτσα και περιχύνω με τον ζωμό. Σκεπάζω και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου  για περίπου 1 ώρα.

Ανά διαστήματα ελέγχω αν χρειάζεται να προσθέσω νερό.

-Θέλει οπωσδήποτε φέτα ή πεκορίνο Αμφιλοχίας, ή τέλος πάντων ένα τυρί για να απλωθεί επάνω.

-Καθώς το χωριάτικο λουκάνικο έχει συνήθως μπαχαρικά, τα οποία βγαίνουν στη σάλτσα, δεν χρειάζεται να προσθέσετε άλλα κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, παρά μόνο αν θέλετε ακόμα πιο έντονες τις γεύσεις.
 Σ.σ.: Στη συνταγή δόθηκε το όνομα του Έλληνα αμυντικού, ξεκάθαρα ως ένδειξη συμπαράστασης και συμπάθειας στο πρόσωπό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου