18.5.17

Η πιο πολύχρωμη σαλάτα που μπορεί να βρεθεί στο πιάτο σου!





Από τις πρώτες και πιο αγαπημένες μου σαλάτες που τον τελευταίο καιρό έχω μετονομάσει σε γεύμα.

"Ε, αφού έχει φασόλια, τι είναι; γεύμα είναι! Σκάσε και τρώγε!" λέω στον εαυτό μου ώστε να χορτάσει πρώτα το μυαλό και μετά το στομάχι.


Η αλήθεια είναι όμως πως είναι όντως χορταστική, δροσερή και κάπως διαφορετική από αυτό που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε "σαλάτες".

Υλικά
2 φλιτζάνια κόκκινα φασόλια, βρασμένα
1 φλιζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο, χωρίς τα σπόρια (γιατί αν μείνει στο ψυγείο η σαλάτα, τα σπόρια θα βγάλουν νερό)
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Για την βινεγκρέτ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
λίγο κύμινο
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα.

Σε βαζάκι που κλείνει καλά, χτυπάμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Σημ. Και λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός δεν θα ήταν άσχημος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου