1.3.16

Προετοιμασία με σαλάτες εν όψει Τσικνοπέμπτης



Αφού θα του δώσουμε να καταλάβει μεθαύριο, ας είμαστε λίγο εγκρατείς τουλάχιστον για δύο μέρες.
Και όσο κρατάνε τα λάχανα, ας τα απολαύσουμε σε κάτι λίγο πιο ιδιαίτερο από την συνηθισμένη σαλάτα, σκέτο με λάδι, ξίδι ή λεμόνι.


Υλικά (εσείς ορίζετε τις ποσότητες, ανάλογα με τα άτομα)
Λάχανο, ψιλοκομμένο, λευκό ή και μωβ
Καρότο, περασμένο στο τρίφτη
Καρύδια, χοντροσπασμένα
Σουσάμι
Σταφίδες ξανθές ή μαύρες

Για την σος
1-2 κουταλιές γιαούρτι, στραγγιστό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού (αν είναι μεγάλη η σαλάτα βάλτε μια κουταλιά της σούπας) μπαλσάμικο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα (η ποσότητα ανεβαίνει αντίστοιχα όπως και με το ξίδι)

Εκτέλεση
Σε  ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε.

Για την σος μπορείτε να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και κατόπιν να την προσθέσετε στην σαλάτα ή να τα ρίξετε απευθείας στην σαλάτα και να κάνετε ξανά ένα καλό ανακάτεμα.


Αν είστε φαν της πράσινης σαλάτας δείτε αυτή την ιδιαίτερη σαλάτα με φράουλες ή μπείτε εδώ για την σαλάτα με μανταρίνι.

Οι λάτρεις του παντζαριού θα αγαπήσουν αυτή την πανεύκολη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου