11.5.17

Ανοιξιάτικη σαλάτα με φρέσκο αρακά α λα Καρίμ Μπενζεμά


Μετά από απαίτηση χιλιάδων αναγνωστών (αλλά κυρίως της koub Γεωργίας), είπα να αρχίσω την ανάρτηση συνταγών με σαλάτες μπας ώστε να διαγράψουμε το βαρύ (κυριολεκτικά και μεταφορικά) παρελθόν που χτίστηκε όλο τον χειμώνα πάνω σε μπριζόλες, παϊδάκια και καρμπονάρες.

Και όταν λέμε σαλάτες, δεν εννοούμε πρασινάδα ανακατεμένη με πρασινάδα και πασπαλισμένη με μυρωδικά (δηλαδή πρασινάδα…). Έτσι δεν χορταίνει ο άνθρωπος!

Γι’ αυτό λέμε να ξεκινήσουμε ένα σερί με σαλάτες από λαχανικά, όσπρια, (εννοείται!) ζυμαρικά, ρύζι και πολλά ακόμα (stay tuned που λένε και στο χωριό μου).

Η αρχή θα γίνει με τον πολυαγαπημένο μου αρακά και δη –Άνοιξη γαρ- τον φρέσκο, του όποιου η γεύση είναι ασύγκριτα καλύτερη και πιο δυνατή, όταν δεν «ταλαιπωρείται» από πολλά μαγειρέματα. 

Και, όπως τη ντρίμπλα του στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης στους παίκτες της Ατλέτικο, θα θέλετε να την δείτε ξανά και ξανά και ξανά...

Υλικά
1 κιλό φρέσκος αρακάς, καθαρισμένος
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
½ φινόκιο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 χούφτα άνηθος, ψιλοκομμένος
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την βινεγκρέτ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Χυμός από 1 λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τον αρακά και τον αφήνω να ζεματιστεί για περίπου 8-10 λεπτά. Το ίδιο κάνω και με το καλαμπόκι για λιγότερο χρόνο (5-7 λεπτά).

Ρίχνω όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα υλικά της βινεγκρέτ σε βαζάκι που κλείνει καλά, την περιχύνω στη σαλάτα και ανακατεύω.


Τι «και μετά»; Δεν έχει μετά! Αυτό ήταν, μετά τρώμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου