3.3.16

Αν δεν ξέρεις εσύ, ας ξέρει ο κρεοπώλης σου



Μια τέτοια μέρα, όπως είναι η Τσικνοπέμπτη, αποφεύγω τις εξόδους σε ταβέρνες και εστιατόρια όπως οι διαιτητές τα σφυρίγματα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Η παραμονή μας στο σπίτι και το παραδοσιακό τσίκνισμα στα δικά μας κάρβουνα είναι μια επιλογή σαφώς προτιμότερη από το να βγω έξω και να κινδυνέψω με στρίμωγμα, κακή εξυπηρέτηση και ίσως –στο τέλος- αφαγία. 

Ειδικά δε, αν έχεις καλό χασάπη, δεν τίθεται θέμα διλήμματος. Κι ευτυχώς στην περιοχή μας έχουμε όχι έναν, αλλά μια ολόκληρη ομάδα, στο κρεοπωλείο (ή «κρεατοκοπείο», όπως αυτοαποκαλούνται) Ρούσσης.

Στην πρώτη επαφή μου με το εν λόγω κρεοπωλείο (συγκεκριμένα με αυτό της Άνοιξης, καθώς υπάρχουν δύο ακόμα) έγινε εντελώς τυχαία. Όμως η άριστη εξυπηρέτηση, η εξειδίκευση, οι εύστοχες συμβουλές από το προσωπικό, η ποικιλία των προϊόντων και η διαπίστωση (μετά από μαγείρεμα και φάγωμα εννοείται) ότι πρόκειται για εξαιρετική πρώτη ύλη, με έκαναν να πάω και τελικά να μην ξαναπάω πουθενά αλλού.

Το πιο σημαντικό –σε ό,τι αφορά τα προσωπικά μου στάνταρ- είναι πως κάθε φορά η ποιότητα είναι το ίδιο καλή, όποια κι αν είναι η αγορά μου. Από τα τρυφερά φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου (με τα οποία φτιάξαμε ατελείωτες κοτόσουπες –δείτε εδώ την συνταγή- και περάσαμε όλες τις ιώσεις του χειμώνα), τον πάντα σωστά διαλεγμένο και κομμένο κιμά, αλλά τα απίστευτα κομμάτια οσομπούκο, τα οποία μπήκαν στην κορυφή των φετινών μαγειρεμάτων μου (μπείτε εδώ για την συνταγή).

Και φυσικά όποτε στήνεται μπάρμπεκιου event στο σπίτι, ο εφοδιασμός γίνεται από τον Ρούσση: σουβλάκια χοιρινά και κοτόπουλου, σε «σπιτικό» μέγεθος (σαν αυτά που φτιάχνει η μάμα), με όσο λίπος χρειάζεται για την νοστιμιά και όχι για να γεμίσει το ξυλαράκι, κεμπάπ μερακλίδικα και χοιρινά σουτζουκάκια που τα λόγια μου δεν αρκούν για να καταλάβετε τη νοστιμιά τους.

Πρόσφατα ανακάλυψα και τα μπιφτέκια τους. Όλοι όσοι μαγειρεύουν, έχουν ένα φαγητό που βαριούνται/αποφεύγουν να φτιάξουν. Αυτό για μένα είναι τα μπιφτέκια. Κι επειδή η πεθερά τα φτιάχνει εκπληκτικά, έκανα το κορόιδο και τα απολαμβάναμε κατά καιρούς από τα χεράκια της. Τώρα βρήκα και δεύτερη πηγή! Τόσο τα μοσχαρίσια όσο αυτά με κιμά κοτόπουλου είναι αφράτα, καθόλου βαριά, με τριμμένα λαχανικά και κρεμμύδι τόσο όσο…  Εν ολίγοις, άψογα. Μισή ωρίτσα ψήσιμο και τέλος!

Πριν λίγο καιρό, έμαθα από παλαιότερους κατοίκους της περιοχής εν συντομία και την ιστορία της οικογένειας: ο μπαμπάς Ρούσσης πριν από πολλά χρόνια, άνοιξε το πρώτο κρεοπωλείο στο Καπανδρίτι, με δικά του κρέατα, κερδίζοντας από τότε την εμπιστοσύνη και την προτίμηση όλων.

Η παράδοση πέρασε και στους νεότερους της οικογένειας, με αποτέλεσμα την εξάπλωση και τον πολλαπλασιασμό των μαγαζιών, αλλά πάντα με την επιμονή στα υψηλά επίπεδα ποιότητας.

Κι αν δεν ξέρετε, τι και πόσο κρέας χρειάζεστε για τα μαγειρέματά σας, μην ανησυχείτε, ξέρουν αυτοί.

*Θα τα βρείτε στις διευθύνσεις:
3o χλμ. Αθηνών-Καπανδριτίου (εδώ λειτουργεί και ψητοπωλείο) τηλ.: 22950 54317-18
Λεωφ. Μαραθώνος 68, Άνοιξη, Τηλ.: 210 6215745
Διονύσου 1, πρώην πλατεία Κένεντι, Τηλ.: 210 6898241


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου