30.1.18

Ο καπνιστός τόνος έδωσε άλλο νόημα (και γεύση) στη ρυζοσαλάτα μου


Μέχρι τώρα, τον τόνο κονσέρβας τον έτρωγα μόνο από ανάγκη (βλ. δίαιτα) με μπόλικο λεμόνι, καλυμμένο με μπόλικη πρασινάδα για να μην πολυκαταλαβαίνω τη γεύση του. Μέχρι που ανακάλυψα τον καπνιστό τόνο κονσέρβας!

Ένας νέος κόσμος άνοιξε με το "κλακ" της συσκευασίας. Τρυφερό φιλέτο, καθόλου στεγνό και πάνω απ' όλα ΝΟΣΤΙΜΟ. Όχι, δεν θυμίζει σε τίποτα αυτά τα σαν-τροφή-για-γάτες που είχα δοκιμάσει έως τώρα.

Και παρότι θα μπορούσα να τον τρώω σκέτο, η αγαπημένη μου εκδοχή είναι η πανεύκολη ρυζοσαλάτα με ελάχιστα επιπλέον υλικά και ντρέσινγκ γρήγορο και κυρίως ελαχίστων θερμίδων.

Υλικά
Μία κονσέρβα καπνιστού τόνου
1 φλιτζάνι ρύζι
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι, βρασμένο
3-4 κλαράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο ή λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ 
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδας
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, το σουρώνω (αν χρειαστεί) και το μεταφέρω όπως είναι ζεστό σε μία σαλατιέρα.

Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στο ρύζι. Σε βαζάκι που σφραγίζει καλά χτυπάω τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνω τη σαλάτα. Ανακατεύω και σερβίρω.

Ακόμα και αν την βάλετε στο ψυγείο, όταν έρθει η ώρα να την φάτε, καλύτερα να την ζεστάνετε πρώτα. Είναι από τις λίγες σαλάτες που τρώγονται πιο ευχάριστα ζεστές, καθώς έτσι αναδεικνύεται το άρωμα και η γεύση του τόνου καλύτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου