29.2.16

Σπανακοτυροπιτάκια, σαν σπιτικά



Στο πλαίσιο της αναζήτησής μου, έτοιμων (προς ψήσιμο) προϊόντων για τις περιπτώσεις που δεν μας βγάζει ο χρόνος να φτιάξουμε μόνοι μας, βρήκα αυτά τα σπανακοτυροπιτάκια «Μυλοπόταμος».

Το πρώτο κριτήριό μου για την επιλογή ήταν η συσκευασία: Απολύτως απλή, διάφανη (για να βλέπω τι παίρνω), με μόνη προσθήκη την ετικέτα η οποία αναγράφει το όνομα και τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένο το προϊόν. 

Το δεύτερο κριτήριό μου είναι αυτά που γράφει η εν λόγω ετικέτα. Και εκεί είδα όσα βάζω κι εγώ σε μια ανάλογη περίπτωση: ελαιόλαδο, σπανάκι, πράσο, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, φέτα.

Και παρότι είναι φτιαγμένα από (συνήθως βαριά) χωριάτικη ζύμη , το αποτέλεσμα είναι άκρως ελαφρύ και διακριτικό, τόσο που θα πεις «να, ένα-δύο θα φάω» και θα το τηρήσεις.

Επίσης να πω, ότι το μόνο που χρειάζονται είναι 20 λεπτά ψήσιμο στους 180°C στις αντιστάσεις (το σουσαμάκι είναι δική μου εικαστική παρέμβαση).

Σε περίπτωση που σας… έψησα, θα τα βρείτε στην Φρουταγορά Κατσέλης, Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 82, Λυκόβρυση, τηλ. 210 2851 770

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου